Taiteilija vai teknikko ? Kysymys on hiertänyt syvimmissä unissani. Herättänyt yölinnun lennon aikoihin. Pitänyt valveilla. Eikä ole jättänyt minua rauhaan kuin hetkittäin viimeisten 20 vuoden aikana.
Kovien arvojen maailma pitää minua näpeissään. Elän voimakkaiden paineiden ja kiireellisten ihmisten seurassa. Joka päivä.

Nyt olen kolmekymmentäviisivuotias luontoyrittäjäopiskelija. Opiskelen alaa siksi, että luonto on aina minua kiinnostanut. Ja ehkäpä joskus, jossain muodossa voin hyödyntää luonto-osaamistani yrittäjänä. Tämän päivän kuvissa se voisi olla toiveammatti. Laskelmien kautta on yrittäjyyttä lähestyttävä ja opiskelu tarjoaa siihen "turvallista aikaa".

Erityisiä asioita luontoharrastamisessani ovat kalastus, retkeily/ vaellus, vesillä liikkuminen ja metsästys. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta edellä mainitut harrastamisen haarat ovat kohdallani ympärivuotisia. Yrittämiseen lähtenen etupäässä luonto- ja erämatkailun tarkastelunäkökulmasta. Luonnontuotteiden jalostaminen, myyminen tms. luontomateriaalien tuotantoprosessointi ei ole näillä näkymin sitä, jota tavoittelen. Helposti voin kuvitella itseni oppaaksi pienryhmille esimerkiksi taimenta ja harjusta kalastamaan lapin tunturivesille, lohenkalastukseen Tenolle, pienriistan metsästyoppaaksi Etelä-Lapin lintumaille tai vaikkapa pöllönkuunteluretken vetäjäksi maaliskuiseen talvimetsään. Ekologisuus yrittäjyydessä huomioiden.